Mellow Marsh til Festspillene I 2025

mellow_marsh_corpus.jpg

Publikum Jenter 13 fotballag i Sandnessjøen. Bakerst fra venstre, Oda Holmvik Bredvold og Elise Nohr Nystad som er i ferd med å holde et foredrag om Byen Klitoris.
Caption 
Publikum Jenter 13 fotballag i Sandnessjøen. Bakerst fra venstre, Oda Holmvik Bredvold og Elise Nohr Nystad som er i ferd med å holde et foredrag om Byen Klitoris.

Siden 2019 har Festspillene i samarbeid med Talent Norge og Sparebank1 Nord-Norge delt ut midler til kunstneriske utviklingsprosjekter, gjerne med utgangspunkt i nord. Det neste prosjektet som har fått produksjonsmidler og skal ha premiere under Festspillene 2025, er forestillingen «Mellow Marsh Corpus» av Oda Holmvik Bredvold og Helgeland Internasjonale Teater.

Helgeland Internasjonale Teater ble opprettet i 2022, og «Mellow Marsh Corpus» er kompaniets første produksjon, som tar utgangspunkt i en miljøbevisst matvogn.

- Å være en del av Open Call-programmet til Festspillene for 2023-2025 gir oss møteplasser med andre kunstnere, og det er en stor mulighet for oss å etablere oss i det frie scenekunstfeltet i Nord-Norge og gjøre oss synlige. Det har en enorm betydning at vi har en arena og en premieredato på en av de lengstlevende kulturarenaene i Nord-Norge! Og det er deilig å ha all denne tiden i forkant av premieren til å utforske, leke oss i prosessen, og å møte unge som er med på å forme hva denne forestillingen til slutt blir, sier Oda Holmvik Bredvold, Kunstnerisk leder for Helgeland Internasjonale Teater.

Ungdom på alvor

Med denne forestillingen ønsker kunstnerne å utvide unges forståelse av seg selv og verden gjennom å leke med problemstillinger som opptar ungdom, alt med mål om å bryte med stereotypier, normer og status quo, I forestillingen oppsøker matvognen ungdom, og blir en møteplass som samhandler med ungdommene og tar de på alvor.

- Det er fantastisk hvor mange virkelig spennende prosjekter som skapes for og med ungdom i det siste årene, det er som en bølge. Helgeland Internasjonale Teater er en av de nyeste teaterkompaniene i nord og de har valgt et interessant konsept for sin første forestilling. Med ungdom og for ungdom. Jeg har store forventninger at prosjektet treffer bredt og blir morsomt, skarp og inspirerende, sier Ragnheiður Skúladóttir

Bærekraftig arkitektur

Matvognen vil også ha en tilleggsdimensjon i å formidle bærekaft og ressursbruk. For HIT er vognen en måte å synliggjøre hva energier, vise ungdom andre måter å bygge på og skape bevissthet om vår avhengighet av naturen, og også hvordan vi er en del av den.