NUK åpner for påmelding - inviterer ungdom fra hele landsdelen

nuk.jpg

NUK - en bildekollasj fra NUK - ny ung kunst
Caption 
NUK - en bildekollasj fra NUK - ny ung kunst

NUK – Ny ung kunst er en inkluderende, rimelig, ukelang festival i Harstad for ungdom mellom 14 – 20 år fra hele landsdelen. Målet er å gi kreativ ungdom fra vår langstrakte landsdelen et tilbud de sjelden får, ved å møte andre kreative, skape nettverk og kanskje forme nye kunstnere i nord.

Tine Skjold. Foto: Marianne G Ous

Inviterer ungdom fra hele landsdelen

- Flere av landsdelens artister og kunstnere har startet sin karriere på festivalen. Nå inviterer vi nye talenter og interesserte til en unik opplevelse i perioden 24. -29. juni, sier NUK-sjef Tine Skjold. Det er en lav egenandel for å delta, og melder man seg på innen 1. mai, er det halv pris. 

Meld deg på via NUK-siden

Får utvikle seg

- Det er få eller ingen andre festivaler med et slikt tilbud, og ungdom kan melde seg på en av fem populære workshops for å utvikle sitt kreative og kunstneriske potensiale - uansett forutsetning og kompetanse, sier Skjold, og ramser opp film, musikk, foto, dans eller drama- og performance. Festivalen er unik ved at den også tilrettelegger for personer mellom 14-40 år som har funksjonsnedsettelse.

Årets beste uke

Festivalen har blitt arrangert siden 1992, og er kjent som «årets beste uke» for alle som har vært med gjennom årene.

- I løpet av festivalen bor ungdommene sammen på en skole i Harstad. De er med på kreative workshops på dagtid, og mange får venner og minner for livet. Som en bonus får deltakerne se festspillforestillingene gratis, så lenge det er plass, sier NUK-sjefen. Hun legger til at det er et døgnbemannet sekretariat med erfarne folk til stede gjennom hele festivalen, slik at de som velger å overnatte på skolen, er i trygge omgivelser. 

Kunstnere og prosjekter av ypperste klasse

- Ungdommene får jobbe med fagpersoner og kunstnere som er blant de fremste i Norge på sine felt. Disse er valgt ut både for sine kunstneriske og pedagogiske evner, og deres evne til å legge til rette for ungdom, uansett forutsetninger. Blant andre er Spellemann-vinneren Tonje Unstad tilbake for å skape musikk med unge musikere, sier Skjold.

Sentralt i sentrum

I år starter NUK på selve åpningsdagen til Festspillene i Nord-Norge, lørdag 24. juni. Dermed får deltakerne oppleve det som skjer i løpet av åpningshelgen i Harstad, blant annet HT- jubel- konserten med Isah og Undergrunn, samt en kveldskonsert med den danske superartisten Jada. Det betyr også av avslutningsforestillingene flyttes til torsdag 29. juni.

- Hovedarenaen til NUK blir i år på kulturskolen i Harstad. Dermed kan deltakere enklere utforske byen, drar på konserter og se forestillinger, sier Skjold.

Halv pris fram til 1. mai

I 2023 koster det 1500 kroner per deltaker å være med på NUK. Alle som melder seg på innen 1. mai, betaler halv pris. Langveisfarende kan søke om reisetilskudd.  Deltakeravgiften dekker overnatting, fire måltider per dag, alt man trenger for å delta i prosjektene, og ikke minst gratis adgang til Festspill-arrangementer i løpet av uka.

Meld deg på her