Den samiske artisten Maxida erstatter Emil Kárlsen

maxida_fotograf-per-askergren6_stor.jpg

Maxida. Fotograf: Per Askergren
Caption 
Maxida. Fotograf: Per Askergren

Emil Kárlsen, artisten fra storfjord, har avlyst festspillkonserten tirsdag 27. juni. I stedet vil den svenske samiske rapperen Maxida ta hans plass.

 

 

Maxida Märak er en festival-favoritt som blander hard rap, gode refrenger og tunge elektroniske beats med joik. Tekstene er ærlige og med en politisk brodd, og låtene både berører og opprører. Hun er kjent for å ofte gi «for mye» enn for lite. Hun spilte i tv-serien Midnattsol, og har fremført musikken sin i en rekke større tv-programmer i Sverige.

- Det er synd Emil Kárlsen måtte avlyse, men vi har funnet en god erstatter i Maxida, sier festspillenes musikk-produsent, Lasse Mellingsæther, og legger til at de som har kjøpt billett til Emil Karlsen, vil bli kontaktet med tilbud om å videreføre billettene eller få refusjon.

Emil Kárlsen beklager avlysningen.

- Jeg har virkelig gledet meg til å tilbringe hele uka på festspillene, og jeg gjorde absolutt alt jeg kunne for å få gjennomført dette. Men denne sommeren blir uventet snudd helt på hodet for meg, og jeg er virkelig lei meg for at jeg må avlyse, sier han.

Kjøp billett til Maxida her