Vi jakter statister til vandreteater

Drømmer du om å være statist i en forestilling? Festspillene i Nord-Norge trenger 10 til 20 statister til forestillingen Cooperatzìa The Trail. En unik sjanse til å bli kjent med en produksjon fra innsiden.

Festspillene i Nord-Norge oppfordrer interesserte over 15 år til å melde seg. Statistene trenger ikke ha kunstnerisk erfaring fra før.

- Statistene skal delta i ulike tablåer og enkle handlinger. Vær forberedt på en annerledes og morsom utendørs opplevelse, og et møte med ekte takstein fra Frankrike, frister teaterkompaniet.

Statistene må være ledige i perioden 17. – 21. juni. Det blir workshop på kveldstid 17. og 18. juni med generalprøve om kvelden fredag 19. juni. Forestillinger på kveld 20. og ettermiddag 21. juni.

Det franske teaterkompaniet Le G. Bistaki består av fem fantastiske artister med bakgrunn fra gjøgleri og samtidsdans, nysirkus og gateteater. Forestillingen ”Cooperatzìa The Trail”, er en vandring og et koreografert absurdteater, der franske takstein og damevesker spiller en sentral rolle. Forestillingene i Harstad vil være helt unik for stedet her. Kompaniet tilpasser alltid sine forestillinger til stedet de opptrer.

- Jeg gleder meg enormt til å presentere dette surrealistisk morsomme vandreteatret for Festspillenes publikum, smiler direktør Tone Winje, som oppdaget forestillingen på en festival i Østerrike i fjor sommer.

Cooperatzìa The Trail vil foregå utendørs i området rundt Kulturhuset i Harstad. Forestillingen er like morsom for voksne som for barn.

Få en visuell smakebit  her

- Festspillene har med stort hell tidligere tatt inn statister og synes det er gøy å involvere lokalbefolkningen, sier produksjonsleder Eirin Hammari.

Festspillene brukte for eksempel statister i ”Vardøger” i 1999 og 2001, og i byfestarrangementet Padox i 2007.

Festspillene i Nord-Norge arrangeres i Harstad fra 20. – 27. juni. 

Meld deg på her

Les mer om Cooperatzìa The Trail her

Cooperatzìa The Trails workshop:

Onsdag 17. juni kl. 19.00-21.00

Torsdag 18. juni kl. 19.00-21.00

Oppmøte v. gamle Badekarran i Havnegata, like over veien fra Kulturhuset.

Fredag 19. juni, generalprøve, kl 21.00.

Lørdag 20. juni, forestilling, kl 21.00

Søndag 21. juni, forestilling, kl.16.