PREMIERE: FESTSPILLENE PRESENTERER SISTE PULJE ARTISTER

En av Festspillene i Nord-Norges meste spennende produksjoner i år har fått navnet ”Det er et helvete å ha armer, men ingen å omfavne”. En overraskende, nær og poetisk konsertforestilling utført av talenter fra ulike kunstsjangre, alle med base i Nord-Norge.

Som tittelen antyder er dette unge artister som vil omfavne verden, men som trenger å få en mulighet til å gjøre nettopp det. De kommer fra Senja, Harstad, Alta, Målselv, Mo i Rana, Tromsø, Sørreisa, Andøya og Masi blant annet, og opptrer sammen første gang under Festspillene.

Med uventede perspektiver, rå overganger og lun tilstedeværelse, får vi møte utøvere fra forskjellige grupper og konstellasjoner. Her blir det bevegelse, musikk, dans og artisteri av høy klasse, og publikum vil gjenkjenne den nordnorske gjestfriheten når de blir ønsket velkommen, blir sett og får være midt i dansen, artisteriet og musikken.

Souljazz i verdensklasse, rap fra vidda, akrobatikk og halling med nordnorsk rot, jazzsaksofoni med trøkk, elektronika- og pianofantasier, drømmende videprojeksjoner på veggene, dansepoesi i klangdrakt, folkemusikalsk vidunderfele og heftige trommevirvler.

Kjøp billetter til forestillingen 22. juni i Nordic Hall

- Festspillene i Nord-Norge elsker samarbeid, og er kjent for å invitere artister som våger krysse sjangergrenser og overraske. Nå håper vi vårt herlige publikum igjen tar sjansen og hiver seg med, sier en forventningsfull Festspilldirektør Tone Winje.

Forestillingen blir til i samarbeid med Rytmisk Kompetansenettverk i Nord (RYK). RYK består av NordNorsk Jazzsenter, Folkemusikk Nord og Kompetansesenter for Rock i Nord-Norge.

- Rytmisk Kompetansenettverk i Nord (RYK) synes det er stas å være med og vise fram unge, nordnorske talenter i et nytt og spennende format. Festspillene i Nord-Norge er en viktig arena for nye, nordnorske kulturproduksjoner, og vi håper at dette er starten på et langsiktig samarbeid mellom RYK og Festspillene, sier Terje Foshaug i RYK og Folkemusikk Nord.

Artistene i forestillingen er også med i andre sammenhenger som Blood Forest, Family, Robaat, Oh med fler.

Les mer om konsertforestillingen her

”Det er et helvete å ha armer, men ingen å omfavne er utarbeidet av Festspillene i Nord-Norge, Brynjar Rasmussen fra Nordnorsk Jazzsenter og Sigurd Johan Heide, koreograf og danser i bl.a Kartellet.

Forestillingen er 22. juni i Nordic Hall.

Medvirkende

Arnljot Nordvik, gitar 

Bao Andre Nguyen, dans

Benjamin Mørk, tangenter og elektronika

Eirik Fjelde, tangenter

Elina Waage Mikalsen, vokal

Frode Larsen, vokal

Gustav Jørgensen, synth

Håkon Skog Erlandsen, saksofon

Håvard Olsen, gitar

Indie-Anna Jone$, Dj

Jonas Karlsen, trommer

Julie Alapnes Normann, fele

Mari Bø, dans

Morten Steene, bass

Ovvla, rap

Sigbjørn Sand Johansen, trommer

Sindre Ramberg, bass

SlinCraze, rap

Torill Steinjord, dans

Viljar Fagerhaug Broks, gitar

Martin Bremnes, videodesign

Mats Ellingsen, lysdesign