Nyansettelser til Festspillene fra Oslo og Berlin

nye_produsenter_2021.jpg

Eirin Lindtner Storesund og Elisabeth Jansen er ansatt som produsenter i Festspillene i Nord-Norge. Foto: Collage (Privat foto/Marie Staggat)
Eirin Lindtner Storesund og Elisabeth Jansen er ansatt som produsenter i Festspillene i Nord-Norge. Foto: Collage (Privat foto/Marie Staggat)

På selveste kvinnedagen er det ekstra stas å offentligjøre de 2 nye produsentene som er ansatt i Festspillene i Nord-Norges stab, Elisabeth Jansen som produsent for musikk og Eirin Lindtner Storesund som scenekunstprodusent. Begge flytter til Harstad når de starter i sine stillinger.

- Jeg var strålende fornøyd og overrasket over de gode søknadene vi fikk til stillingene og ser fram til å begynne samarbeidet med Elisabeth og Eirin. Jeg tror de vil bidra til en styrking av det flotte teamet vi allerede har, forteller festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir. 

Teaterviter som scenekunstprodusent

Den nye scenekunstprodusenten Eirin Lindtner Storesund er utdannet i teatervitenskap og kulturledelse og har drevet ungdomsteatret KATLA som daglig leder og kreativ produsent. Hun startet i jobben allerede 1. mars, og gleder seg til å flytte nordover og jobbe med både internasjonale og nordiske kunstnere i årene fremover.

- Jeg ser frem til å arbeide for en uredd og sjangeroverskridende festival som leverer et veldig variert scenekunstprogram. Jeg gleder meg til å bli en del av en liten, men utrolig hardtarbeidende stab som har mye frihet til å være kreative og som har kort vei fra idé til gjennomføring. Alle mest brenner jeg for scenekunst som lener seg på det fysiske og umiddelbare og som forteller engasjerende historier med kroppen, sier Elin Lindtner Storesund.

Musikkprodusent med bred erfaring

Elisabeth Jansen har solid erfaring fra musikkbransjen via sin bakgrunn som musikkjournalist, manager og booking agent, pr campaign manager og music label manager. Hun er medeier i plateselskapet SNOE. Elisabeth har bachelor i pedagogikk fra Universitet i Oslo og master i Comparative and International Education ved Pedagogisk Forskningsinstitutt, University i Oslo.

- Jeg gleder meg veldig til å bli en del av teamet hos Festspillene i Nord-Norge. Gjennom deres engasjement for å skape en plass for kunstnerisk utveksling og samhold, gjør de et viktig arbeide for artister og kultur både regionalt og internasjonalt. Jeg ser frem til en spennende tid som programmerer av det musikalske innslaget hos Festspillene hvor jeg kan utvikle meg selv og være med på å forme deres visjon for fremtiden, sier Elisabeth Jansen.