Lager familiepark på kaia

Festspillene i Nord-Norges prosjektleder for Barn og Unge, Sølvi Katrine Andersen har all grunn til å smile. I samarbeid med Sparebank 1 Nord-Norge vil Høgskoleparkeringen i år bli omskapt til en park fylt med moro for hele familien. 

Forestillingsteltet ”Verdensrommet” skal som tidligere år stå på Høgskole-parkeringsplassen. Her blir det forestillinger for alle generasjoner to ganger daglig. I tillegg blir det i år, takket være solid støtte fra SNN 1, også en rekke andre tilbud. Området gjøres om til en vakkert inngjerdet park, og får navnet ”SNN-parken”.

- Da Festspillene i Nord-Norge kom opp med idéen om en familiepark ved kaia, synes vi det var en glimrende idé som vi ville være med på, sier banksjef Mona Slåtto Olsen hos Sparebank 1 Nord-Norge.

Arbeidet med familieparken er i full gang, og møblementet lages av gjenbruksmateriale og får Festspillenes spenstige farger. Ellen Eliseussen er leid inn som prosjektleder og Per Arne Brevik har ansvar for avviklingen. I parken vil det bli konkurranser, rebusløp og annen aktivitet gjennom hele Festspilluken. Det blir eksperimenter ved Kunnskapsparken og gjenbrukslaboratorium ved Dora Galveia. Bok- og kulturbussen fra Kultur i Troms bidrar med samiske fortellinger for barn. Hoppetau, badminton, lego og rockeringer vil være tilgjengelig hele uken for dem som vil leke. Det er mulig å ta med seg matpakken eller kjøpe seg en matbit hos Bonnier & Sønn. 

- Vi gleder oss veldig til å åpne parken for publikum, og håper så mange som mulig finner veien til alle forestillingene i Verdensrommet. I tillegg kan altså barn og voksne kose seg i SNN-parken uavhengig av om de skal på forestilling eller ikke, sier prosjektleder for barn og unge, Sølvi Katrine Andersen.

- For Sparebank 1 Nord-Norge er samfunnsengasjement viktig. Vårt fokus på barn og unge, et allsidig lokalsamfunn og bolyst gjør at vi ønsker å være en aktiv samarbeidspartner for Festspillene i Nord-Norge, sier en ivrig banksjef Mona Slåtto Olsen hos Sparebank 1 Nord-Norge.