Her går festspillparaden på lørdag

apningsseremoni.jpg

Caption 
En av muldvarpene spiller i teltet. Foto: Vivarium Studio

I forbindelse med åpningen av årets festspill blir det arrangert en parade fra Harstad skole til torvet. Nå er ruten klar, og enten du ønsker å ta med familien i paraden eller stå langs veien er alle velkommen til å delta.

Fra kl. 12:30-13:00 går Festspillparaden fra Harstad skole mot Rikard Kaarbøs plass, og tar turen via Strandgata, Håkons gate, Normanns gate og Hvedings gate før paraden ender på torvet til full åpningsseremoni. I samarbeid med politiet og frivillige blir ruten stengt for annen trafikk.

- Vi håper flest mulig blir med på paraden, eller stiller seg langs ruta for å se på showet. Vi har noen viltre muldvarper i menneskestørrelse som er helt fantastiske, og vil lede an i festspillparaden. Det blir musikk med Hærens musikkorps og garantert feststemning, forteller prosjektleder for paraden, Ingvild Bjørnson fra Festspillene. 

Guttekor fra Bodø

I år er det storstilt åpningsseremoni med taler fra Harstads ordfører, festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir, før Ingvill Mathilde Torgersen erklærer Festspillene 2022 for åpnet. Det blir vakker sang med Bodø Domkirkes Guttekor, Inna Marja Amundsen og Norgespremiere på muldvarp-bandet The Moles. 

- Vi håper Harstad er klare for fest på lørdag! I åpningsseremonien vår har vi som vanlig fantastiske musikkinnslag med både superlokale og internasjonale artister. Vi gleder oss til å komme igang, forteller festspilldirektøren.

Lover muldvarper, is og ansiktsmaling

Barna som møter på Harstad skole kl 11:30 på åpningsdagen kan velge om de vil kle seg ut som et dyr de liker, Festspillene og Harstad Røde Kors stiller med ansiktsmaling og is til de som møter opp. Festspilldirektøren lover muldvarper i toppform når den 8 dager lange festivalen går i gang.

- Festspillparaden vil ha 6 store muldvarper, skapt av festivalkunstneren Philippe Quesne, disse er muligens verdensmestre i å lage liv og røre i parader, sier Skúladóttir.

Åpningsseremonien er gratis og åpen for alle. 

Video av muldvarp-bandet The Moles: 

https://fb.watch/dNIcv4jE3U/