Festspillene med første programslipp i Storsalen og Nordic Hall

festspill_forste_slipp.jpg

Ane Brun, Jada, Ola Bremnes og Fieh. Krediteringer: Ane Brun: Stian Andersen Ola Bremnes: Maria Bratt Fieh: Jonathan Vivaas Kise
Caption 
Ane Brun, Jada, Ola Bremnes og Fieh. Krediteringer: Ane Brun: Stian Andersen Ola Bremnes: Maria Bratt Fieh: Jonathan Vivaas Kise

Ane Brun feirer 20 år som artist, og kommer til Festspillene og Storsalen med sin unike låtkatalog. Det norske soulfunkbandet Fieh skal lage klubbkonsert i Nordic Hall. Det samme skal det danske stjerneskuddet Jada, som har vunnet intet mindre enn 14 av de mest betydningsfulle musikkprisene i hjemlandet. Og så kommer Ola Bremnes med konsertforestillingen Stormtid - en stort anlagt musikkforestilling i et format vi sjelden har sett han i.

- Det er med glede vi kan annonsere disse fire artistene. Dette viser bredden i musikkprogrammet til Festspillene i Nord-Norge i 2023, og det beste er at man kan kjøpe billetter allerede nå – til seg selv eller som julegave. Dette er artister og band som har bred appell – og vil kunne skape store øyeblikk både i Storsalen og i Nordic Hall, sier festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir.

I 2023 er Nordic Hall tilbake som konsert-arena. Dette er stedet der mange ikoniske festspillkonserter har funnet sted. Nå har arenaen fått et nytt uttrykk, og det er på tide å hente tilbake festspillstemningen i Nordic Hall.

Fieh

Mandag 26.6.2023 kommer Fieh. Det norske bandet har skapt oppmerksomhet med sin iørefallende miks av ulike sjangre som nittitallets nysoul, psykedelisk funk, orkestrert folk og progga takt- og melodiforståelse, som VG skrev det.

- Endelig er bandet i Harstad, etter en rekke suksessfulle konserter på de største festivalene i landet. I Harstad får vi oppleve bandet i en intim klubb-setting i Nordic Hall, sier festspilldirektøren.

Jada

Jada har på kort blitt en av de mest lovende artistene i Danmark, og har mottatt hyllest fra både danske og utenlandske anmeldere. Hun har begeistret fansen med sitt personlige og ærlige univers – et univers som bryter med de klassiske malene, pusher grenser, sjangere og trender. I januar 2019, startet hun sin prisvinnende karriere under danske P3 Guld, og har siden vunnet intet mindre enn 14 av de mest betydningsfulle prisene i hjemlandet.

- Jada er spådd til å havne i toppsjiktet av det nordiske talentpoolet som ligger an til å erobre det internasjonale markedet. Nå kan man oppleve henne i Nordic Hall åpningsdagen, 24. juni.

Ane Brun

Ane Brun kommer tilbake til Festspillene i Nord-Norge, denne gangen i tospann sammen med Marte Eberson. Dette er Ane Brun i et format som er bejublet og vellykket, og vil passe perfekt inn i Storsal-rekka under Festspillene.

- Ane Brun er en låtskriver og artist i toppskiktet, og har med sin unike stemme og tekstunivers skapt begeistring siden starten som artist i 2003. Vi gleder oss til å oppleve henne i Storsalen 29. juni.

Storverk fra Ola Bremnes

Festspillene i Nord-Norge, Sparebank 68° Nord og Spell musikk - Ola Bremnes eget plateselskap – slår på stortromma når Ola presenterer sin 10. solo-plate, Stormtid. Det skjer 26. juni i storsalen i Harstad kulturhus. Albumet Stormtid består av ni turbulente fortellinger som Bremnes gjennom et langt kunstnerliv har kommet over og hatt lyst til å lage sanger av.

 – En tidlig versjon av forestillinga ble vist i Svolvær høsten 2022. Til Festspillene er det fullversjonen med et helt nytt visuelt utrykk, sier Skuladottir.

Illustratør Ida Larmo, som nylig vant både Brageprisen og Pondusprisen for tegneserieboka Rigel, bidrar med bakgrunner der både levende akvareller og håndtegninger inngår. Med på det visuelle teamet er også lysdesigner Charles Ellingsen fra nord-norske «Superlys». Med seg på scenen har skuespiller Marit Adeleide Andreassen. Hun binder konserten sammen med små monologer mellom hver av sangene. Han har også samlet et knippe av landsdelens flotteste musikere i denne konsertforestillingen.

– Det er sanger som berører og som jeg håper knytter an også til oss og vår egen dramatiske tid. Det hele sydd sammen til ei stor musikalsk fortelling som jeg tror vil aktiverer både gåsehud og godfot, sier Ola Bremnes selv.

Billetter

Det er mulig å kjøpe billetter til alle konsertene fra torsdag 1. desember. Husk – billetter er gode julegaveideer – det kan gi opplevelser for livet. Du finner programmet her