Festspillene i Nord-Norge har ansatt Lasse André Mellingsæter som musikkprodusent

lasse_andre_mellingsaeter_web.jpg

Lasse André Mellingsæter
Caption 
Lasse André Mellingsæter

Han jobber i dag i Lofoten, og starter i jobben i Harstad rett over nyåret.

- Jeg er strålende fornøyd med at Mellingsæter har takket ja til jobben, og jeg tror han vil bidra til en styrking av det flotte teamet vi allerede har, sier festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir. 

Hun fikk inn en rekke gode søknader på jobben.
- Det var gledelig, og viser hvilken posisjon festivalen har. Musikk er en vesentlig del av Festspillene, og musikkprodusenten vil her spille en viktig rolle, sier Skúladóttir, som ser fram til å begynne samarbeidet med Mellingsæter.

Musikkprodusent med bred erfaring

Lasse André Mellingsæter er født og oppvokst i Kabelvåg. Han er utdannet i musikkvitenskap og som musikklærer, og har jobbet som produsent i Musikk Nordland og Lofoten kulturhus.

Mellingsæter starter i jobben 1. Januar 2023, og gleder seg til å flytte til Harstad og jobbe med både internasjonale og nordiske kunstnere i årene fremover.

Drømmejobb

- Jeg er utrolig glad for å ha fått stillingen som produsent for musikk ved Festspillene i Nord-Norge. For meg er det en drømmejobb, sier Mellingsæter, og forsetter: I Festspillene får jeg muligheten til å bidra til videreutvikling av en av Nordkalottens største kulturfestivaler. Jeg ser på jobben som musikkprodusent som en stor tillitserklæring, og ikke minst superrelevant for min erfaring og utdanning. I tillegg har jeg faktisk over en lengre periode sett på muligheten til å flytte til nettopp Harstad, da jeg liker byen og kulturlivet der veldig godt. Jeg gleder meg stort til å ta fatt på jobben på nyåret, sier Lasse André Mellingsæter.