Hva gjør jeg som frivillig?

Hva gjør jeg som frivillig?

Vi jobber på spreng for å sørge for at du som frivillig får en fin opplevelse sammen med oss under årets festival. 

Her er de ulike alternativene for frivilligjobb hos oss. Det er ingenting i veien for å hake av på flere alternativer, og ta gjerne kontakt med vår frivilligkoordinator på frivillig@festspillnn.no om du lurer på hva som kan være riktig for deg. 

Artist/arenavertskap

Som artistvertskap er du vår stedlige representant og kontakt for artisten fra ankomst til avreise. Om du er løsningsorientert, blid og liker å omgås ulike typer mennesker, er dette perfekt for deg. Som artistvertskap er det nettopp du som kan være en viktig bidragsyter til et flott opphold for artisten og deres crew. Det er fint om du også er flerspråklig, da vi også får internasjonale artister på besøk.

Billettsalg

Billettselgere er sammen med publikumsvertskap Festspillenes ansikt utad mot publikum. De står for dørsalget og kontroll av billetter på Festspillenes arrangement utenfor Kulturhuset, og er en viktig del av Festspillenes frontservice. Billettselgere må være forberedt på å kunne svare på spørsmål fra publikum, og det er viktig at du setter deg godt inn i programmet og de forskjellige arenaene. I etterkant av hvert arrangement er det oppgjør og føring av statistikk, noe du vil få opplæring i.

Catering

Er du en glad person med godt humør, som kan holde i en kniv og kutte litt mat, uten å skjære deg? Kan du kjøre bil og er høvelig rask i joggesko? Kan du bære noen smoothieglass ned ei trapp og levere disse til en destinasjon? Kan du le av vitser som handler om mat eller andre ting? Liker du å glede sultne mennesker? Liker du å smake på gode oster eller pølser? Liker du sjokolade og/eller frukt? Vil du være med å skape et godt cateringteam, for både artister og frivillige under avviklinga av Festspillene Nord-Norge 2024? Da er du rett person for denne avdelinga. Ps: du trenger ikke å kunne lage mat, det er det andre som gjør for oss 

Rigg/runner

Beste måten å få en actionfylt uke hos oss er å være med vår oppsettingsleder på arenajobb med opprigg, utsmykning, klargjøring, lemping og god stemning.  De fleste kan være med på denne typen jobb, men dårlig rygg eller skadet arm kan være en utfordring. Som frivillig her får du være midt i festivalsirkuset, sørge for at arenaene er klare for artistene - og virkelig kjenne festivalstemningen på pulsen.

Publikumsvertskap

Publikumsvertskap er sammen med billettselgere Festspillenes ansikt mot publikum. Som publikumsvertskap har du et oppsyn med sikkerhet og innslipp av publikum (med unntak av Harstad Kulturhus) og du vil forholde deg til arenavertskap på hvert arrangement. Man møter vanligvis opp en time før arrangementet og er med på klargjøring av arenaen, i tillegg til enkel opprydning etter endt arrangement. Det er også viktig å sette seg inn i Festspillenes program da en som vertskap kan få spørsmål fra publikum. Ellers er dette ofte en perfekt jobb hvis du vil få med deg det som skjer på scenen i samme slengen! 

Festspillbutikken

Hit søker du deg om du er utadvent og blid,liker å snakke med folk og har lyst til å jobbe i festspillbutikken i sentrum. Oppgavene vil blant annet bestå av salg av merch, hjelpe til med informasjonsspredning og god stemning i løpet av dagen. En kremjobb for deg som er ryddig, positiv og liker å jobbe opp mot publikum!

Transport

Som sjåfør inngår du som en viktig del av festivallogistikken. Sjåførene har mange spennende og varierte oppgaver, der du blant annet får kjøre og hente artister og kunstnere. Siden transporttjenesten er en viktig del av logistikken må du være punktlig og presis, og viktigst av alt så må du være en trygg sjåfør.

NUK sekretariat

Her søker vi trygge og gode voksne som kan bidra til at NUK blir en fin opplevelse for alle deltakerne. Oppdraget er å sørge for praktisk tilrettelegging, og bidra til glede og motivasjon og trygge rammer for ungdommene som deltar. Vi setter spesielt pris på voksne som har erfaring med å jobbe med barn og ungdom i disse rollene. Les mer her.

Bar

Har du lyst til å skape stemning i selve hjertet av festivalen - festivalteltet Sentralen? Til baren på Sentralen trenger vi deg som har prøvd å jobbe litt i bar før, synes det høres gøy ut å få med seg festspillstemning fra bardisken. Det vil typisk være på arenaer med konserter vi har disse barene, og du som skal være med i barteamet må være blid, serviceinnstilt og lyst til å skape god stemning for publikum.  

Fotograf

Hvert år har vi fotografer fra Harstad Fotoklubb med oss for å dokumentere festivalen. Dersom du har foto-erfaring og riktig utstyr til jobben, lyst til å komme tett på forestillinger og artister og ikke minst har stor arbeidskapasitet til å levere bilder kjapt, kan du bli med som fotograf. Vi gjør oppmerksom på at vi har begrenset antall plasser som fotografer.

Alt mulig!

Hos Festspillene gjør de fleste frivillige alt mulig. Dette er den beste måten å bli kjent med hele produksjonsteamet, samt få et bredt inntrykk av festivalen. Er du åpen for alt og klar for å rulle opp ermene og ta i et tak på best mulig måte for festivalen, haker du av på de tingene du syns virker spennende i registreringsskjemaet, så finner vi de beste oppgavene for deg.